30 urni tečaj za osnovnošolce

Tečaj je namenjen vsem, ki se želijo pobližje seznaniti s kitajskim jezikom, se naučiti osrednjega vsakdanjega besednjaka in fraz (pozdravljanje, predstavljanje, povabilo, poslavljanje, člani družine, opis vsakdanjika in bivalnih navad, številke in plačevanje in denarne enote, nakupovanje, dogovori s časom in datumom ipd), izvedeti več o zgodovinskih, zemljepisnih in političnih uvidih v to deželo in hkrati spoznati nekatere bistvene prvine vsakdanjega življenja na Kitajskem, kot so praznovanja, šege in navade, osrednji mitološki in zgodovinski liki.

Učence bomo naučili predvsem veščin osnovnega sporazumevanja v kitajščini, zato bodo ob koncu tečaja zmožni kratke konverzacije, povezane s samo predstavitvijo, vsakdanjimi dogovori, opisom vsakdanjih situacij.

Začetni in nadaljevalni tečaj poteka v petnajstih zaporednih srečanjih po 2 uri in ga lahko prilagodimo posebnim potrebam in željam udeležencev tečaja.

Tečaj izvaja kitajska učiteljica ob pomoči slovenskega sinologa.

Cena tečaja je 60 evrov po udeležencu (možnost plačila na dva obroka). Tečaj bomo izvedli, če bo najmanj 11 prijav. 

 

Prijave in informacije:

Izpolnjeno prijavnico pošljite do 15. oktobra 2018:

- osebno: Če ste se odločili za prijavo, se lahko oglasite v Konfucijevi učilnici Koper Univerze na Primorskem, od ponedeljka do petka, med 9:00 in 13:30, kjer bomo skupaj izpolnili prijavnico in se pogovorili o morebitnih vprašanjih.

- po pošti: Izpolnjeno in podpisano prijavnico lahko pošljete na naslov Konfucijeva učilnica Koper Univerze na Primorskem, Titov trg 4, 6000 Koper

- po elektronski pošti: Izpolnjeno in podpisano prijavnico v PDF formatu pošljite na kuk_up@upr.si

Za vse dodatne informacije in pojasnila smo vam na voljo v Konfucijevi učilnici Koper Univerze na Primorskem od ponedeljka do petka, med 9:00 in 13:30 na telefonski številki +386 (0)5 611 76 68 ali +386 (0)31-381-788.

Lepo vabljeni. 

 

Naša spletna aplikacija uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vašo napravo, z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Preberi več.