Tečaji kitajskega jezika

Začetni tečaji in delavnice za otroke v vrtcih, učence v osnovnih šolah in dijake v srednjih šolah

Konfucijeva učilnica Koper trenutno izvaja tečaje kitajskega jezika in kulture za otroke v vrtcih (Vrtec Mornarček Piran in Barčica v Portorožu) in osnovnih šolah (Osnovna šola Cirila Kosmača v Piranu, Osnovna šola Lucija, Osnovna šola Vincenzo e Diego de Castro v Piranu, s podružnicama v Luciji in Sečovljah). Kitajski učiteljici otroke učita kitajskega jezika ob predstavitvi pomembnih kulturnih vpogledov. S tovrstnimi dejavnostmi otroke spodbujamo k razvijanju občutka za tuji jezik in zavedanja medkulturnosti. Želimo si, da bi se v  prihodnosti v tovrstne tečaje vključili tudi otroci drugih vrtcev in šol z Obale in iz širše regije.

Poslovni kitajski jezik in sporazumevalna kultura (30-urni tečaj)

Tečaj je namenjen poslovnežem in njihovim sodelavcem, ki se želijo kitajskim poslovnim partnerjem približati s pomočjo kitajskega jezika in sporazumevalne kulture. Spoznali boste preproste sporazumevalne funkcije in fraze: pozdravljanje, predstavljanje, povabilo, poslavljanje, naročanje v kavarni ali restavraciji, plačevanje in denarne enote, nakupovanje, telefoniranje, dogovori s časom in datumom ipd. Predstavili vam bomo tudi nekaj bistvenih kulturnih vsebin in vam približali kitajske navade in običaje, kar vam bo v poslovnem svetu omogočilo lažje medkulturno sporazumevanje in profesionalnost.

Po vodenem združevanju jezikovnih in medkulturnih prvin boste zmožni hitrejšega sproščenega sporazumevanja v kitajščini.

Tečaj lahko prilagodimo vašim posebnim potrebam in željam.

Kitajski jezik in kultura za turistične delavce (30-urni tečaj)

Tečaj je namenjen turističnim delavcem (hotelskemu osebju, osebju v turističnih agencijah, vodičem in drugim), saj bodo spoznali osnove kitajskega jezika, pa tudi najpogostejšo frazeologijo v rabi ob stiku s kitajskimi turisti. Tečaj uvaja preproste sporazumevalne vzorce, ki jih uporabljate za ubesedovanje vsakdanjih vsebin, kot tudi pogoste teme razgovora v hotelskih in uslužnostnih dejavnostih. S tem tečajem je omogočeno hitro in uspešno učenje kitajščine, hkrati pa kulturne in medkulturne vsebine ozavestijo sporazumevalne in vedenjske vzorce, s katerimi razvijamo medkulturno sporazumevalno zmožnost v kitajskem jeziku.

Z združevanjem jezikovnih in medkulturnih prvin boste lahko kitajskim turistom nudili prilagojene usluge ob njihovem obisku pri nas.

Tečaji za odrasle vseh starostnih skupin (30-urni tečaj) 

Tečaj je namenjen vsem, ki se želijo pobliže seznaniti s kitajskim jezikom, se naučiti osrednjega vsakdanjega besednjaka in fraz, hkrati pa spoznati vsakodnevno življenje na Kitajskem, kot ga doživljajo domačini in tudi tujci, če v tej deželi preživijo daljše obdobje.

Seznanili se boste predvsem z veščinami osnovnega sporazumevanja v kitajščini, zato boste ob koncu tečaja zmožni kratke konverzacije, povezane s samopredstavitvijo, potovanjem, kupovanjem in prehrano. Naučili se boste tudi pisati in brati s kitajskimi pismenkami.

Naša spletna aplikacija uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vašo napravo, z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Preberi več.