Predstavitev

Novembra 2014 je na Univerzi na Primorskem v Kopru odprla vrata nova Konfucijeva učilnica, ki deluje pod okriljem Konfucijevega inštituta Ljubljana. Več informacij o Konfucijevem inštitutu Ljubljana najdete tukaj.

Konfucijeva učilnica Koper Univerze na Primorskem je namenjena odraslim vseh starostnih skupin, študentom, dijakom, učencem in predšolskim otrokom, da se pobliže spoznajo z bogato kitajsko kulturo in jezikom. Izoblikovali smo vrsto prireditev, dogodkov, srečanj, ki naj vzpostavijo vez med kitajskim in primorskim kulturnim okoljem in omogočijo medkulturna srečanja in spoznavanja. 

Delavnice: tečaji kitajske kuhinje, kaligrafije in slikanja, izdelovanje rezank, lampijonov, vozlov, predstavitev in izdelovanje mask kitajske opere, ogled kitajskih filmov in risank, predstavitev tradicionalne kitajske medicine, prikaz vaj tai chi quana in prikaz leta kitajskih zmajev. 

Tečaji kitajskega jezika: tečaji kitajskega jezika na osnovnih in srednjih šolah, delavnice o kitajskih pravljicah za vrtce, poletne in zimske šole kitajščine za otroke, tečaji kitajskega jezika in kulture za odrasle, specializirani tečaji kitajščine za turistične delavce, specializirani tečaji poslovne kitajščine. 

Šole kitajskega jezika in kulture: v poletnih, jesenskih in zimskih šolah kitajskega jezika in kulture osnovnošolcem na zanimiv, igriv in ustvarjalen način predstavimo kitajski jezik in kulturo ter vse to združimo s počitnicami polnimi prijetnih doživetij in novih poznanstev.

Predavanja: poljudna in strokovna predavanja o različnih temah iz bogate kitajske kulturne zakladnice ter predavanja z medkulturnimi vpogledi. 

Prireditve: praznovanja tradicionalnih kitajskih praznikov, kot so praznik lampijonov, praznik jesenske polne lune, novoletno praznovanje in regata z zmajevim čolnom. 

Z vsemi temi dogodki in prireditvami želimo udeležencem omogočiti pristnejši stik s kulturo, ki privlači zahodni svet že stoletja. 

Dobrodošli! / Huanying!

 

Vodja Konfucijeve učilnice Koper doc. dr. Neva Čebron, predavateljica in raziskovalka medkulturnih vsebin 
 

 

Naša spletna aplikacija uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vašo napravo, z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Preberi več.